Laila Swann undersöker svenskarnas dejtingvanor

Laila SwannKlä dig avslappnat, men snyggt, välj hellre en bar än en restaurang – och glöm inte att dela på notan efteråt! Så lyckas du med dejten i Sverige enligt den brittiska bloggaren Laila Swann. Som professionell dejtare för Match.com har hon rest världen runt för att kartlägga hur dejtingvanorna ser ut i olika länder. Och nog skiljer sig svenskarnas sätt att dejta från andra delar av världen, särskilt när det gäller jämställdhet och vem som tar första steget.

Många singlar har säkert ställt sig frågan vad som är nyckeln till en lyckad dejt. Svaret varierar beroende på vem du frågar – och framför allt på var i världen du befinner dig. Det fick den brittiska bloggaren Laila Swann erfara när hon under sex veckor dejtade sig fram genom London, New York, Rio de Janeiro, Rom och Paris som Date Explorer* för Match.com. Det sista stoppet på resan var Stockholm, där hon framför allt överraskades av svenskarnas fashionabla klädstil och moderna könsroller.

– Det är svårt att se vad som är typiskt för just Stockholm eller för Paris, om man inte har dejtat i fler städer. Laila har utforskat dejting i fem kulturmetropoler och lyckats ringa in både saker som skiljer den svenska dejtingkulturen från andra, som att det är ok att dela notan, men även fenomen som Rios Crowd Dating – som svenska singlar kanske kan inspireras av, säger Robin Goncalves, PR-ansvarig på Match.com.

Laila noterade också att man som kvinna i Sverige behöver inta en mer aktiv roll för att ragga upp en kille och precis som i New York inte får vara rädd att ta första steget – självförtroende är A och O.

En annan lärdom från Stockholm var att inte ha för höga förväntningar på en dejt utan vara öppensinnad och sätta realistiska mål istället för att inför varje dejt förvänta sig att träffa sitt livs kärlek. Däremot får man se upp med att på New York-manér boka in flera dejter på samma kväll, då det i Sverige inte riktigt är lika socialt accepterat att dejta mer än en person åt gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.