Kvinnor flitigare dejtare, männen otåligare

Alla gör det. Nätdejtingen växer så det knakar och denna nya plats att träffas på skapar möten mellan människor varje dag. Men vi beter oss lite olika på nätet, män och kvinnor. Så många som var fjärde kvinna går på en eller flera dejter i månaden, medan motsvarande siffra för männen är en dejt var femte månad. Trots det är kvinnorna mer noggranna i sina val av dejter. Hela 84 procent uppger att de försöker lära känna personen via mail innan de ses i verkligheten. Det tycker bara 74 procent av männen är viktigt.

Mailar man inte så sms:ar man. Nästan hälften av kvinnorna, 47 procent, har SMS-kontakt före en dejt och även männen sms:ar, men bara 38 procent.

– Det här är ju oerhört härliga siffror! Tänk att var fjärde singeltjej går på en dejt i månaden eller fler som resultat av ett möte på nätet, säger Malin Sandsjö, kommunikationsansvarig på HappyPancake.

Det är lite förvånande att inte killarna går på fler dejter när vi ser att det oftast är dem som tar kontakten, i nio fall av tio. Att männen inte är riktigt lika intresserade som kvinnor av att lära känna

någon innan man ses i verkligheten är också intressant. Kanske är de mer benägna att hålla på spänningen till man ses…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.