Kvinnor är mer självsäkra dejtare

Den senaste undersökningen gjord av matchmaking-sidan eDarling fann att kvinnor är överlägset mer självsäkra i deras inställning till dating än män. Hela 71% av de tillfrågade kvinnorna ansåg sig vara den som har övertaget när det gäller utfallet av en dejt. De har även ett mycket högre självförtroende än män, där siffran var 43%, när det kommer till att avge ett gott första intryck.

När det kommer till att ta dejtingen till nästa nivå, så är kvinnor uppenbart mer dominanta: 71% av de tillfrågade kvinnorna kände att det var vanligen dem som avgjorde om mer skulle komma ut ur en dejt eller ej. Mäns sämre självförtroende när det kommer till dejting blev uppenbar med enbart 43% som dömde sig själva vara beslutstagaren när det kom till dejtens utfall.

Studien, där 820 Skandinaviska medlemmar deltog, visar att kvinnor även känner sig avsevärt mer försäkrade om sin förmåga att göra ett bra första intryck på män, med hela 87% som var övertygade om just detta. Mäns självförtroende när det kom till att ge ett positivt första intryck var å andra sidan lägre, med bara 72% av männen som ansåg sig framgångsrika inom detta område.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.